Covid-19

Op dit moment zijn er gesprekken in de praktijk mogelijk. Deze vinden uiteraard plaats met de nodige voorzorgsmaatregelen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. Online gesprekken genieten op dit moment echter de voorkeur (en zijn de enige mogelijkheid indien je symptomen vertoont of een hoogrisico contact had en nog geen testresultaat ontvangen hebt). Ze zullen tevens een blijvende optie zijn voor wie dit wenst in de toekomst.

Voor nieuwe aanmeldingen is er op dit moment geen wachtlijst maar een patiëntenstop. Mijn agenda is momenteel zowel in dag- als avonduren volzet en door de onvoorspelbaarheid van de huidige situatie is het erg moeilijk een correct beeld te hebben van wanneer nieuwe begeleidingen zouden kunnen starten. Iedereen dit voor de patiëntenstop reeds op de wachtlijst stond, zal uiteraard wel nog opgestart worden in de komende periode.

Begin 2021 zal er wel een nieuwe psycho-educatieve cursus Rust in je hoofd starten. Omwille van Covid-19 zal de cursus volledig online gegeven worden.

Voor wie het belangrijk is om zo snel mogelijk verder geholpen te worden, raad ik aan enkele extra adressen te vragen aan de huisarts of even kort door te sturen waar je precies hulp voor zoekt zodat ik zelf enkele collega’s kan aanbevelen. Wie specifiek op zoek is naar een gedragstherapeut kan een overzicht van gedragstherapeuten in je regio vinden op www.vvgt.be.

Alvast bedankt voor het begrip, en zorg goed voor jezelf en elkaar!