Wie ben ik?

Mijn naam is Gaëlle Dhooghe, ik ben klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Sinds 2007 ben ik werkzaam met jongeren en volwassenen. Gedurende mijn loopbaan deed ik ervaring op binnen verscheidene sectoren (Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, politiediensten en de Bijzondere Jeugdzorg). Sinds januari 2011 wend ik deze ervaring met veel enthousiasme aan in mijn eigen praktijk.

Ik koos ervoor om deze praktijk te vestigen binnen De Hoeksteen te Edegem, waar naast mij ook 3 huisartsen, 2 therapeuten en enkele andere disciplines werken. Ik hoop zo op een discrete manier een aanbod te kunnen doen aan mensen die ergens tegenaanlopen in hun leven, psychische problemen ervaren of ondersteuning wensen op een bepaald gebied.

Binnen De Hoeksteen geef ik individuele therapie. Voor wie tegen iets aanloopt maar een individueel therapeutisch traject misschien niet noodzakelijk is, richt ik op regelmatige basis psycho-educatieve cursussen in (op een externe locatie of online). Zo kan je met de nodige extra kennis zelf aan de slag.

Vanuit een gedeelde interesse voor preventie en humor werd ik ook mede-oprichter van ‘Zelfzorg zonder Zever’, een online community over lukken, mislukken, prutsen en proberen. Samen met collega Stéphanie Vandeweyer proberen we laagdrempelig wat zelfzorg aan te bieden, met een vleugje humor erbij.

https://www.facebook.com/zelfzorgzonderzever

https://www.instagram.com/zelfzorgzonderzever/Erkenningsnummer psychologencommissie: 852110897
Lid van de Belgische Federatie van Psychologen,  Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen en Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie