Online afspraken

Voor online afspraken zijn er enkele zaken waar je best op voorhand voor zorgt: een computer met een goede internetverbinding, en een ruimte waar je ongestoord en vrij kan praten gedurende onze afspraak. Misschien bekijk je best even op voorhand welke ruimte hier het meest geschikt voor is, zodat je je zoveel mogelijk op je gemak kan voelen tijdens het gesprek.

Indien dit je eerste afspraak is, is het handig als je vooraf langs hier je algemene gegevens al doorstuurt.

De afspraken gaan online door via Whereby, een beveiligd videochat kanaal. Dit is als het ware een online therapiekamer, waarvan de virtuele deur sluit zodra we beiden in de ruimte zijn. Zo kan niemand zich per ongeluk te vroeg aanmelden in een ander gesprek.

Hoe werkt het?

1) Je surft naar https://whereby.com/gaelledhooghe

2) Er zal gevraagd worden je naam in te geven in volgend kadertje. Wanneer je die ingegeven hebt, klik je op ‘Continue’.

3) Indien je voor de eerste keer Whereby gebruikt, moet je de site toegang verlenen tot het gebruiken van je camera en microfoon zodat we mekaar kunnen zien en horen. Klik dus op “Toestaan”. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit op je computer:

4) Nadat je dit hebt toegestaan, zie je jezelf in beeld verschijnen. Wanneer je er klaar voor bent, klik je op ‘Knock’ om aan te kloppen. Zo weet ik dat je er bent, en kan ik je in de kamer laten zodra die vrij is.

5) Na het gesprek: de betaling dient uiteraard ook online te gebeuren. Dit kan via overschrijving van €70 naar het rekeningnummer BE51 3770 3482 5562. Vermeld in de mededeling steeds de datum van ons gesprek. Bedankt om dit tijdig in orde te brengen.

Tot in de virtuele praktijk!