Cursus Rust in je hoofd

Rust in je hoofd

Genoeg gepiekerd, tijd om los te laten

Psycho-educatieve cursus voor volwassenen

Lig jij soms lang wakker in bed, om telkens opnieuw over dezelfde dingen na te denken? Draait je hoofd overuren? Kun je je door piekeren soms maar moeilijk concentreren op je werk? Verhinderen negatieve gedachten dat je je goed voelt? En vooral, merk je dat je ondanks al dat denken maar tot weinig ‘doen’ komt?

Piekeren doen we allemaal wel eens. Ons hoofd lijkt soms over te lopen door alle gedachten die er in ronddraaien. Soms ervaar je steeds terugkerende negatieve gedachten, die je moeilijk kan stoppen. Door deze aan te pakken komt er terug meer rust en ruimte in je hoofd.

Recente studies hebben aangetoond dat meer rust in je hoofd heel wat lichamelijke en psychische klachten kan voorkomen of verbeteren. Door minder te piekeren verkleint de kans op depressie, angst, slaapproblemen, burn-out, stress en chronische pijnklachten. Bovendien laat het je ook toe om op een rustigere manier te genieten van je leven en de dingen meer los te laten.

Wat kan je verwachten?

In deze groepscursus krijg je verschillende handvaten aangereikt om de negatieve gedachtenspiraal te doorbreken en terug meer rust te vinden in je hoofd. Er wordt gewerkt met technieken uit mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Aan de hand van huiswerkopdrachten leer je deze meteen toepassen in je dagelijkse leven. Deze technieken zullen je in staat stellen om anders en beter te reageren in stressvolle omstandigheden.

Je leert over de psychologie achter piekeren. We werken op een interactieve manier aan ‘loslaten’, je krijgt aandachtstraining en we bekijken hoe je anders kunt doen en denken in je dagdagelijkse bezigheden.

Praktisch

Op maandag 3 februari start een nieuwe cursus in cultuurcentrum De Witte Merel in Lint. De cursus zal doorgaan van 20u tot 21u30 en omvat 7 sessies, verspreid over februari en maart.

We kiezen er bewust voor het aantal deelnemers te beperken tot maximum 12 zodat de cursus interactief kan blijven. Tijdig inschrijven is dus aangeraden om zeker te zijn van een plekje.

Locatie: OC De Witte Merel (lokaal 1), Liersesteenweg 25, 2547 Lint

Data: ma 03/02, ma 10/02, ma 17/02, ma 02/03, ma 9/03, ma 23/03 en ma 30/03. Telkens van 20u tot 21u30.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar dhooghegaelle@gmail.com met je gegevens (naam, adres, geboortedatum en GSMnr). Je ontvangt dan alle verdere informatie betreffende de cursus, en jouw plekje wordt gereserveerd.

De kostprijs van de volledige cursus bedraagt €225. Cursusmateriaal, schrijfmateriaal en drinken (water en thee) is inbegrepen in de prijs, je hoeft dus zelf niets meer mee te brengen.

De inschrijving is pas definitief na de betaling van het cursusgeld. Deze betaling kan in twee schijven gebeuren. Je inschrijving is in dat geval definitief na betaling van de eerste schijf (€100). De tweede schijf van €125 dient dan betaald te worden ten laatste voor de eerste cursusdag. (Voor specifiekere vragen hierrond, mag je steeds even contact opnemen)

Mogelijk wordt er parallel een extra cursus georganiseerd op woensdagvoormiddag. Indien je op maandagavond niet kan, kan je een mailtje sturen om op de wachtlijst geplaatst te worden voor de woensdagcursus. Zo krijg je voorrang bij de nieuwe inschrijvingen vanaf deze zou opengezet worden.

Dagcursussen worden doorheen het jaar ook op aanvraag georganiseerd. Je kan hiervoor contact opnemen via mail. Je kan je tevens op de wachtlijst laten plaatsen voor de eerstvolgende cursusreeks.

Aarzel niet om voor verdere informatie vrijblijvend contact op te nemen.