Angst – en wat nu?

Eerste hulp bij angst

Omwille van de vaak lange wachttijden bij mezelf en mijn collega’s, werkte ik een ‘eerste hulp’- aanbod rond angstklachten uit. Het idee was iets om iets onmiddellijk toegankelijk en laagdrempelig te maken, zodat je toch al meteen van start kan. Voor sommige mensen zal dit genoeg zijn om er zelf mee verder te kunnen, voor anderen kan het een manier zijn om de wachttijd voor een verdere therapie zinvol te overbruggen.

Het resultaat? Ik noem het soms een goed onderbouwd zelfhulpboek in videovorm. Een online aanbod voor iedereen die meer over angst wilt leren, voor jezelf of voor je omgeving. Je krijgt uitgebreide uitleg over wat angst precies is, en hoe het werkt in je lichaam en geest. Hoe kom je aan angst? Waarom voelen we ons eigenlijk angstig? En vooral: wat kan je zelf doen wanneer angst hinderlijk wordt in je leven? Al deze vragen komen aan bod.

Deze online psycho-educatie is volledig gebaseerd op gedragstherapeutische kennis en technieken.

De workshop bestaat uit 4 hoofdstukken en in totaal ongeveer 1,5u videomateriaal. Deze kan je aanschaffen en bekijken waar en wanneer het jou best past.

De inhoud is zowel interessant voor mensen die zelf angstklachten ervaren, als mensen die ermee in contact komen in hun werk of persoonlijk leven (bijvoorbeeld om vrienden of familie met angst beter te begrijpen).

Je vindt de workshop Eerste hulp bij angst hier.

Deze sessie vervangt uiteraard geen therapie. Heb je nadien het gevoel meer nodig te hebben? Neem dan contact op met een gekwalificeerd psycholoog in jouw omgeving. (Collega gedragstherapeuten kan je hier vinden.)